

### 2023 Taiwan-Japan University Presidents' Forum Fostering Next-gen Talent: The Capacity-building Roadmap for Higher Education

Date:	Organizer:
Tuesday, July 25, 2023	Foundation for International Cooperation
Conference Venue:	in Higher Education of Taiwan, FICHET
R268, College of Management, National Chi Nan University <b>Conference Language:</b> English	Joint Organizer:
	Japan Committee of Universities for
	International Exchange, JACUIE
	Host University:
	National Chi Nan University

## Program

Time	Agenda
10:00-10:30 (30 mins)	Registration
10:30-10:50 (20 mins)	<ul> <li>Welcome &amp; Opening Remarks <ul> <li><u>4 minutes for each speaker</u></li> <li>Speakers:</li> </ul> </li> <li>1. Dr. Nicole Yen-Yi Lee, Director General, Department of International and Cross-strait Education, Ministry of Education</li> <li>2. Mr. IZUMI Hiroyasu, Chief Representative, Japan-Taiwan Exchange Association (video message)</li> <li>3. Prof. Cheng-Chih Wu, Chairperson of FICHET and President of National Taiwan Normal University</li> <li>4. Prof. TANIOKA Ichiro, Vice Chairperson of JACUIE and Chancellor/President of Osaka University of Commerce</li> </ul>
	5. Prof. Dong-Sing Wuu, President, National Chi Nan University
10:50-11:10 (20 mins)	Medal for Contributions to the Field of Education Award Ceremony Award Presenter: Dr. Nicole Yen-Yi Lee, Director General, Department of International and Cross-strait Education, Ministry of Education Award Recipient: Prof. NAGATA Kyosuke, President of the Japan Association of National Universities (JANU) and President of University of Tsukuba

11:10-11:20 (10 mins)	Group Photo
11:20-11:50 (30 mins)	Keynote Speech5 minutes for Introduction, 20 minutes for keynote speech and 5 minutes for Q&AModerator:Prof. TANIOKA Ichiro, Vice Chairperson of JACUIE andChancellor/President of Osaka University of CommerceSpeaker:Prof. Huey-Jen Su, Advisor, Foundation for International Cooperationin Higher Education of Taiwan
11:50-13:00 (70 mins)	Networking Lunch
13:00-13:50 (50 mins)	<ul> <li>Session 1</li> <li>Developing Highly Specialized Talent for Leading Advanced Science and Technology</li> <li><u>5 minutes for Introduction, 15 minutes for each presentation and 15 minutes for</u> <u>Q&amp;A</u></li> <li>Moderator:</li> <li>Prof. MURATA Nanako, Vice President, Toyo University</li> <li>Speakers:</li> <li>1. Prof. OTANI Jun, Executive Vice President (Research and Global Strategy), Kumamoto University</li> <li>2. Prof. Jia-Yush Yen, President, National Taiwan University of Science and Technology</li> </ul>
13:50-14:40 (50 mins)	Session 2Advancing Diversity, Equity & Inclusion in Higher Education5 minutes for Introduction, 15 minutes for each presentation and 15 minutes forQ&AModerator:Prof. Chieh-Hsi Wu, Vice President, Taipei Medical UniversitySpeakers:1. Prof. Ingrid Y. Liu, President, Tzu Chi University2. Prof. NASU Yasutomo, President, Okayama University
14:40-15:10 (30 mins)	Tea & Coffee Break
15:10-16:00 (50 mins)	<ul> <li>Session 3</li> <li>Global Talent Attractiveness: New Opportunities and Prospects <ul> <li><u>5 minutes for Introduction, 15 minutes for each presentation and 15 minutes for</u></li> <li><u>Q&amp;A</u></li> </ul> </li> <li>Moderator: <ul> <li>Prof. AOYAMA Toru, Executive Director, Tokyo University of Foreign</li> <li>Studies</li> </ul> </li> <li>Speakers: <ul> <li>Prof. MORISHITA Tetsuo, Vice President for Global Academic Affairs, Sophia University</li> <li>Prof. Shih-Torng Ding, Executive Vice President, National Taiwan University</li> </ul> </li> </ul>
16:00-16:50 (50 mins)	Session 4 Cross-disciplinary Research & Academic Collaboration <u>5 minutes for Introduction, 15 minutes for each presentation and 15 minutes for</u>

	<u>Q&amp;A</u>
	Moderator:
	Prof. Kwo-Ting Fang, Vice President, National Yunlin University of
	Science and Technology
	Speakers:
	1. Prof. Tsai-Yen Li, President, National Chengchi University
	2. Prof. KAWABATA Hiroaki, Vice President, Aichi Prefectural
	University
16:50-17:00 (10 mins)	Closing Remarks
	<u>5 minutes for each speaker</u>
	1. Prof. Yun-Hua Yang, Acting ED, Foundation for International
	Cooperation in Higher Education of Taiwan
	2. Prof. USHIKI Tatsuo, President, Niigata University
(Transition)	
17:30-19:00 (90 mins)	Dinner Reception

議程頁面(含講者介紹、摘要及簡報檔) ※簡報檔於會議當天開放檢視下載



# Conference Venue

**R268, College of Management, National Chi Nan University** 1 University Road, Puli Township, Nantou County 545301 Taiwan

https://www.ncnu.edu.tw/

### **Dinner Reception**

### The Lalu, Sun Moon Lake

No.142, Zhongxing Rd., Yuchi Township, Nantou County 555 Taiwan +886-49-2855311 https://www.thelalu.com.tw/en